المقادير: 1كيلو جرز
3ثمرات من اليوسفى
1كيلو سكر
ليمونة كبيرة
التحضير: اغسل الجزر كويس واقوم بقطع اخر الجزر
اقشر اليوسفى
اجهز حله بها شوية مايه على النار
الطبخ: اغسل الجزر كويس واقوم بقطع اخر الجزر وحضر حلة فيها شوية مية عشان اسلق الجزر فيها وبعد السلق ابشر الجزر بالمبشرة عشان يكون سهل وحضر اليوسفى اقوم بتقشيرة واخد القشر واسلقة واليوسفى اعصرة بالمصفة واخد العصير وشوية جزر اضربهم فى الخلاط واضعهم على باقى الجزر المبشور والقشر انا بسلقة عشان المرارة الموجودة فية تروح ارمى مية السلق واخد القشر واقطعة واضيفة على الجزر المبشور واضيف السكر واعصر الليمون وارفعة على النار وكون دائما التقليب فية لحين مايستوى واختبر السوا بانى اخد ملعقة واضعها قى طبق لوساحت لسة مااستوى لوفضلت فى مكانه تكون المربى استوت على فكرة اليوسفى بيخلى طعم الجزر جميل ونكهة حلوة وبالهنا