الحمام المحشى
أحب النهاردة أقدملكم الحمام المحشى ودة من الأكلات الجميلة جدا بس ما أنصحكم بيها فى الصيف لكن فى الشتاء بتكون ممتازة وبتدفى جدا جدا
الحمام طريقتة سهلة جدا جدا وكمان سريعة وما بتآخد وقت
الحمام المحشى
المقادير:
حمام وطبعا العدد حسب الرغبة لكن المهم انه يتنظف كويس ولازم تسيبوا الرقبة يعنى عند التنظيف نقطع الرأس فقط و نترك الرقبة
أرز مغسول ونتركه يتصفى
بصل مبشور مع ملح و فلفل و بهارات
قليل من السمن يعنى حوالى معلقة متوسطة
بصلة صغيرة للسلق
ماء للسلق
الطريقة :
نقلب الأرز مع البصل المبشور وعلية الملح و الفلفل و البهارات و قطعة السمن ثم نضعهم فى حلة و نضعهم على النار حتى يتغير لون الأرز و يصبح أصفر نطفى علية
بعدها نتركة شويه لمل يبرد و نجيب الحمام و نحشيه بالأرز مع مراعاة اننا ما نملاش الحمام للآخر يعنى نسيب شوية
بعد الحشو نقفل الحمام جيدا من تحت و من فوق ممكن بخلة أو بالكبدة بتاعة الحمام يعنى من فوق نقفلة بالرقبة و من تحت بالكبدة
بعدها نجيب اناء ونضع فى ماء و نتركة حتى يغلى ثم نضع فيه الحمام و نضع شوية فلفل و البصله الصغيرة نضعها كما هى بس طبعا بعد تقشيرها و غسلها
و نسيب الحمام يستوى بعد ما يستوى ننقله فى صينية و نضع علية زبد وممكن الاستغناء عنها و نضعة شوية فى الفرن ليحمر و بالهنا و الشفا
ملحوظو هاااااااامة : يمكن استبدال الأرز بالفريك مع مراعاة نقع الفريك لمدة نصف ساعة قبل الاستخدام ثم نتبع نفس
الخطوات السابقة