| استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى | |
|
+4البليغة أم زيد EL BrenSeSa Nona الست اصيلة شمس عبد الحميد المصرى 8 مشترك |
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
شمس عبد الحميد المصرى عضوة متميزة
عدد المساهمات : 106 نقاط : 44907 تاريخ التسجيل : 22/08/2012 العمر : 44 المزاج : الحمد لله على كل حال
| موضوع: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الخميس أغسطس 30, 2012 4:08 am | |
| السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ازيكو يا اصيلات انا لاحظت ان القسم ده فارغ وزعلت جدا بصراحه عشان كده قلت ادخل اساهم فيه وانتو تتفضلوا تردو عليا وتزودوا مشاركته وانا لا ادعى العلم لكن اذا كان هناك اى استشاره او استفسار من اى عضوه فانا تحت امرها سوف اجيبها باذن الله او على الاقل حبحث لها عن الاجابه واعطيها الرد فى اسرع وقت باذن الله يلا انا تحت امركو تعالوا اسالونى على اللى عايزينه سواء فى الحلويات او الطبخ العادى وكلنا لازم نفيد ونستفيد يلا فى انتظار تفاعلكم وشكرا | |
|
| |
الست اصيلة صاحبة المنتدي
عدد المساهمات : 1206 نقاط : 48972 تاريخ التسجيل : 30/01/2012 العمر : 34 المزاج : رايقة الحمد لله
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الخميس أغسطس 30, 2012 9:36 am | |
| طب بصي يا قمرة عايزة اعرف ازاي البيتزا هت وشكرا | |
|
| |
EL BrenSeSa Nona عضوة متميزة
وسام المشرفة النشيطة عدد المساهمات : 205 نقاط : 44933 تاريخ التسجيل : 29/08/2012 العمر : 27 المزاج : تمااااااام ومية مية الحمد لله
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الخميس أغسطس 30, 2012 11:51 am | |
| | |
|
| |
شمس عبد الحميد المصرى عضوة متميزة
عدد المساهمات : 106 نقاط : 44907 تاريخ التسجيل : 22/08/2012 العمر : 44 المزاج : الحمد لله على كل حال
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الجمعة أغسطس 31, 2012 2:41 am | |
| اتفضلى يا ست اصيله طريقه البيتزا يارب تعجبك المقادير 3كوب دقيق 1كوب لبن 1كوب زبادى طازج ملعقه كبيره خميره جافه ملعقه صغيره سكر ملعقه صغيره ملح 1/2 كوب زيت الطريقه يضاف السكر للخميره وتذوب فى كميه من كوب اللبن الدافى حتى تسيل تضاف المقادير الجافه ثم نضيف الخميره والزيت وتعجن باللبن والزبادى جيدا ملحوظه لاتضيفى كل اللبن ضيفيه قليلا قليلا حسب حاجه الدقيق بعد عجن العجينه اتركيها تختمر جيدا فى مكان دافىء حتى يتضاعف حجمها بعد الاختمار قومى بفردها فى تارت البيتزا مع دهن الوجه بقليل من الزيت ثم تقومى بوضع القليل من الصلصه المجهزه على الوجه واضافه بسطرمه او بيفى او تونه او لحم مفروم ومعصج حسب رغبتك او اضافه جمبرى ناضج ومقشر ويمكن اضافه شرائح فلفل اخضر وزيتون مقطع وكل حسب ذوقك ولا تنسى اضافه الزعتر الجاف فى النهايه حتى يعطى الرائحه المميزه للبيتزا وبعد ذلك ضعى فوقها الجبنه الموتزاريلا ثم دخليها فى فرن سابق التجهيز حتى تمام النضج ثم قطعيها وقدميها ساخنه جربى عزيزتى وادعى لى بظهر الغيب بصلاح الاحوال
عدل سابقا من قبل شمس عبد الحميد المصرى في الجمعة أغسطس 31, 2012 2:43 am عدل 1 مرات (السبب : خطأ فى الكتابه) | |
|
| |
البليغة أم زيد عضوة هايلة
وسام المشرفة المتميزة
لتنفيذ اقتراحها المهم
وسام النشاط والتميز فى مسابقة احلى موقف طريف عدد المساهمات : 385 نقاط : 46422 تاريخ التسجيل : 23/04/2012 العمر : 38 المزاج : يارب دائما رايقة ومرتاحة ..
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الجمعة أغسطس 31, 2012 10:09 pm | |
| اةكي يا قمر انا كنت ناويه افتح اول موضوع بالقسم ويكون بالصور ان شاء الله راح انز موضوع خفيف كده بالصور من مطبخي | |
|
| |
شمس عبد الحميد المصرى عضوة متميزة
عدد المساهمات : 106 نقاط : 44907 تاريخ التسجيل : 22/08/2012 العمر : 44 المزاج : الحمد لله على كل حال
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى السبت سبتمبر 01, 2012 5:41 am | |
| طب لو سمحتى انا عايزه اعرف طريقة رفع الصور بشكل اسهل من الكتوب فى المنتدى وده للتيسير على العضوات الفاتنات
| |
|
| |
مرفت ابو عميرة عضوة هايلة
وسام الكسا لأستخدام تولبار المنتدي اثناء التصفح
وسام نشاط الاداري المتميز
عدد المساهمات : 413 نقاط : 45377 تاريخ التسجيل : 03/08/2012 العمر : 58
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى السبت سبتمبر 01, 2012 6:15 am | |
| انا بقى حركتى بطيقة لانى مريضة محتاجة منك اكلات ماتخد ش مجهود وفى نفس الوقت لذيذة وجزاكى الله خيرا | |
|
| |
شمس عبد الحميد المصرى عضوة متميزة
عدد المساهمات : 106 نقاط : 44907 تاريخ التسجيل : 22/08/2012 العمر : 44 المزاج : الحمد لله على كل حال
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الأحد سبتمبر 02, 2012 3:12 am | |
| من عيونى ياقمر انتظرينى سوف احضرها لك قريبا والف مليون سلامه عليكى | |
|
| |
البليغة أم زيد عضوة هايلة
وسام المشرفة المتميزة
لتنفيذ اقتراحها المهم
وسام النشاط والتميز فى مسابقة احلى موقف طريف عدد المساهمات : 385 نقاط : 46422 تاريخ التسجيل : 23/04/2012 العمر : 38 المزاج : يارب دائما رايقة ومرتاحة ..
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الأحد سبتمبر 02, 2012 12:06 pm | |
| - شمس عبد الحميد المصرى كتب:
- طب لو سمحتى انا عايزه اعرف طريقة رفع الصور بشكل اسهل من الكتوب فى المنتدى وده للتيسير على العضوات الفاتنات
في مواقع كتير خاصه بس لتحميل الصور ممكن تشوفيها بالبحث على الجوجل | |
|
| |
شمس عبد الحميد المصرى عضوة متميزة
عدد المساهمات : 106 نقاط : 44907 تاريخ التسجيل : 22/08/2012 العمر : 44 المزاج : الحمد لله على كل حال
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الثلاثاء سبتمبر 04, 2012 2:13 am | |
| - مرفت ابو عميرة كتب:
- انا بقى حركتى بطيقة لانى مريضة محتاجة منك اكلات ماتخد ش مجهود وفى نفس الوقت لذيذة وجزاكى الله خيرا
بصى ياقمر انا نزلت كام فكره كده للسندويتشات يتاريتك تشوفيها وتقوليلى رايك وكمان سهله وسريعه نزلتها مخصوص عشانك | |
|
| |
ayaa osman مشرفة بالمنتدي
عدد المساهمات : 61 نقاط : 45219 تاريخ التسجيل : 15/07/2012 العمر : 28 المزاج : احمد الله في كل وقت
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الثلاثاء سبتمبر 04, 2012 11:54 am | |
| انا عندي استفسار ايه الطريقة لتخليل الزيتون ؟؟ | |
|
| |
حبيبى الوحيد عضوة رائعة
الفائزة بالمركز الثاني فى مسابقة احلى موقف طريف عدد المساهمات : 1271 نقاط : 46148 تاريخ التسجيل : 02/09/2012 العمر : 39 المزاج : مبسوطه الحمد لله
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الثلاثاء سبتمبر 04, 2012 4:20 pm | |
| باللتووووووووووووووووووووووووفيق ان شاء الله | |
|
| |
شمس عبد الحميد المصرى عضوة متميزة
عدد المساهمات : 106 نقاط : 44907 تاريخ التسجيل : 22/08/2012 العمر : 44 المزاج : الحمد لله على كل حال
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الأربعاء سبتمبر 12, 2012 6:23 am | |
| - ayaa osman كتب:
- انا عندي استفسار ايه الطريقة لتخليل الزيتون ؟؟
حبيبتى انا عامله موضوع لتخليل الزيتون ياريت تشوفيه | |
|
| |
شمس عبد الحميد المصرى عضوة متميزة
عدد المساهمات : 106 نقاط : 44907 تاريخ التسجيل : 22/08/2012 العمر : 44 المزاج : الحمد لله على كل حال
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الأربعاء سبتمبر 12, 2012 6:27 am | |
| - ayaa osman كتب:
- انا عندي استفسار ايه الطريقة لتخليل الزيتون ؟؟
تيسيرا على كل الاصيلات دى طريقه تخليل الزيتون من شمس والموضوع الاصلى موجود فى سلطات ومقبلات الزيتون الاخضر المقادير 2 كيلو زيتون اخضر تفاحى 1\2 كيلو جزر مبشور 3\4 كيلو ليمون معصور و نشيل االقشر عشان حنحتاجه 1\4 كيلو فلفل اخضر حامى حزمة كرفس مخرطة راس ثوم مهروسة بالقشر بتاعها مفيش مشكلة 1 كوب زيت طعام و الافضل لو زيت زيتون ملح و ميه للتخليل حسب الرغبة الطريقة اولا حنجيب الزيتون التفاحى و ده نوعه بيبقى شكل التفاح كده النوع ده حلو و مش بياخد وقت كتير فى التخليل و بيبقى لونه جميل جدا و صفاره حلو زى الكهرمان لان فيه نوع اسمه العزيزى بتبقى الزيتونة مطاولة شويه و بتاخد وقت فى التخليل اكتر من التفاحى و بتبقى اغمق بعد التخليل حنغسله و نشقه بالسكينة و حننقعه فى ميه من الحنفية لمدة 3 ايام كل يوم نغير الميه مرتين مره الصبح و مره بالليل عشان ننزل منه المرارة بعد ال3 ايام نغسله كويس و نحط عليه كل المقادير اللى فوق ونقلبهم فيه ما عدا الزيت و عصير الليمون و القشر بتاعه بعد ما نحط المقادير فى البرطمان نحط عصير الليمون و عليه الميه و الملح و و نحط القشر على الوش و نكبس كويس البرطمان و و الاخر نحط الزيت بعد كده حنحط كيس جوه البرطمان عشان نكبسه كويس و نحط كيس حوالين الغطا عشان نضمن عدم دخول الهواء و نسيبه 25يوم على ما يتخلل حنحط كيس من بره البرطمان لان لما بيقعد يومين تفاعل المكونات بيخلى شوية زيت ينزل من البرطمان فبنحط الكيس عشان الزيت ينزل فيه و مش يبهدل الدنيا و بنعرف ان الزيتون استوى لما نشوفه لونه اصفر كده التفاحى بياخد حوالى 25 يوم و العزيزى بيياخد من شهر لشهر و نص بس مش بيبقى اصفر قوى كده بيبقى اغمق شويه يلا جربوا وقولولى رايكم ايه | |
|
| |
ماما يويو ودودو عضوة متميزة
وسام الكسا لأستخدامه اثناء التواجد بالمنتدي عدد المساهمات : 288 نقاط : 45239 تاريخ التسجيل : 04/08/2012 العمر : 49
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الأربعاء سبتمبر 12, 2012 8:46 am | |
| موضوع ممتاز ومتكامل
حاتعبك معايا ... ل تعرفى طريقة الثومية .. بتاعة تكا .. يبقى كتر خيرك اوى اوى | |
|
| |
البليغة أم زيد عضوة هايلة
وسام المشرفة المتميزة
لتنفيذ اقتراحها المهم
وسام النشاط والتميز فى مسابقة احلى موقف طريف عدد المساهمات : 385 نقاط : 46422 تاريخ التسجيل : 23/04/2012 العمر : 38 المزاج : يارب دائما رايقة ومرتاحة ..
| موضوع: رد: استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى الأربعاء سبتمبر 12, 2012 7:44 pm | |
| اخواتي الاعضاء
تم فتح هذا القسم لطلب الاستشارات في الطبخ وليس حصره في موضوع واحد
اتمنى من حضراتكم عمل موضوع في قسم الاستشارات الطبخ عند اي استفسار حتى يكون هناك تجاوب من قبل اكثر من عضوة وليس حكرا على عضوة واحده بموضوع واحد
لتعميم الفائده والتسهيل عند البحث عن الموضوع في المنتددى
يغلق الاشراف
| |
|
| |
| استشارات الطبخ يلا تعالى اسالى | |
|