بسم الله الرحمن الرحيم هذة هى طريقة عمل الغرانيتا بالليمون
الكمية تكفي: 6 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
المقادير: عدد 2 ليمونتان 5 اكواب ماء 3/4 كوب سكر ناعم
التحضير:يذوب السكر مع 4 اكواب من الماء الفاتر.
يبشر الليمون و يحتفظ بالبشر ثم تعصر الليمونتان.
يغلى مقدار كوب من الماء مع بشر الليمون و يمزج مع عصير الليمون و مزيج السكر والماء.
يصفى الكل جيدا.
يوضع في الفريزر او البراد ، وعندما يبدأ في التجمد ينقل الى الكاس و يقدم.
ملاحظات: الغرانيتا مشروب ايطالي، و يمكن تحضير انواع مختلفة من الغرانيتا بمختلف انواع الفاكهة و حتى النعناع او القهوة.
و هذة هى طريقة عمل عصير الخوخ الناعم
الكمية تكفي: شخصين
وقت التحضير: دقيقة واحدة
وقت الطهي: 5 دقائق
المقادير: 15 ثمرة خوخ مقدار سكر مقدار ثلج مقدار ماء
التحضير:تغسل حبات الخوخ وتقشر وتقطع.
الطبخ: يوضع الخوخ المقطع فى الخلاط ويوضع السكر حسب الرغبة.
يخلط المزيج جيدا ثم يتم وضع الثلج فى الخلاط مع المزيج مع الخلط جيدا الى ان يصبح الثلج قطع صغيرة جدا .
يصب العصير فى كأس للتقديم .
مع وضع شريحة من الخوخ اعلى الكأس للتجميل.
ملاحظات: مش لازم نسيب عصير الخوخ قبل الشرب طبعا عشان بيسمر ( لونة بيتغير بسرعة) وعشان الثلج كمان مش يذوب وكمان الافضل ان العصير يتشرب طازج وفرش دايما .
احلى حاجة فى عصير الخوخ تحسى اوى ان هو ناعم كدة فى الشرب .